Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ryzí křesťanství snad naposled vyznávali před dávnými staletími Kataři ve Francii. A jak dopadli ? Bacha na to.;-D

0 0
možnosti
Foto

Ad Voves: stačilo by jednom mrknou to knihy: D. Attwater "Slovník svatých" a bude hned jasněji.

0 0
možnosti

Osobní svobodná volba v něco uvěřit? Vím, že toto žvatlání je u některých lidí, kteří se považují za křesťany, celkem běžné, ale v reálu je to neskutečný nesmysl. Uvěřit proto, že si to zvolím? Není náhodou ten náš život o tom, že zkoumáme a zjišťujeme, jak se věci mají a jsme-li poctiví, pak se těmi poznatky řídíme? A pak vás, pane autore, nerozhodí do bezradnosti ani komunisti, ani ti dnešní demokrati

0 0
možnosti
Foto

Ad Pavlíková: Vážená, vůbec nejde o bezradnost, je to suché konstatování faktu. Když ve svém životě náhodou zkoumáte a zjišťujete,..., tak přece provádíte osobní volbu. Rozhodujete se, co je podle Vašeho rozumu správné a co není.

Jinak je dobré si zapamatovat: "Nic není tak, jak si člověk myslí!" (Příkladů kolem dokola máte kolik chcete.)

0 0
možnosti

to by se z toho jeden zvencnul. Je potřeba se spojit s islámem, nebo jiným náboženstvím. Oni mají podobný problém jako křesťani. To co popisujete ( peníze nahradily Boha ) je je sice velice podlé, ale je to také forma náboženství. Nakonec církevní restituce jsou toho důkazem i když si zástupce Boha na zemi plácá co chce.

1 0
možnosti

J66o93s59e87f 95P95o20t46r

23. 8. 2015 22:40

Pane Halama,

představte si, že v prostoru ČR žije 80% obyvatel, kteří své životní názory čerpají z ideíí již několik desetiletí odvátých na smetiště dějin. Tak účinná a působivá byla politická práce politruků  reálného socialismu.

Že vy také patříte do té 80% ovčí většiny ?

0 1
možnosti

Pane Václave, jenže povídejte to dnes někomu, je to hlas volajícího na poušti. Společnost, která svrhla křesťanské hodnoty nebo chcete-li Ježíše a na jejich místo postavila peníze, bezduchou zábavu a bezohlednost, je horší a sobečtější než ty, které byly kdykoliv před ní.

5 1
možnosti

Papežové už dávno svrhli Ježíše a na jeho místo postavili peníze.

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 575x
Zájem o politiku a filosofii.

Seznam rubrik