Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Díky za pokus, i když českým chytrolínům odkojeným jediným vědeckým světovým názorem, jak ho souška učitelka vykládala, jsme jen pro legraci.

V takových zaostalých USA podle Gallupova ústavu jen 12% občanů je přesvědčeno, že život existuje bez jakéhokoli Božího působení.

Pro ty, kteří chtějí přemýšlet nebo se vztekat dávám třeba tento odkaz:

http://www.icr.org/creation-geology/

1 0
možnosti
JR

J18a33r49a 96R10a87n47k

22. 6. 2015 23:04

Skoda, ze jste sem nedal cely odkaz, protoze v zaostalych USA, Kanade nebo Australii maji take Buddhisty, Sintoisty, Hindu, nebo sekularni Zidy, takze  s Gallupovym ustavem to neni tak jednoznacne;-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism

1 0
možnosti
JL

"Faith is Belief Without Evidence" = Nabozenske vyznani je vira bez dukazu!!!

1 0
možnosti
Foto

Evoluci si lze experimentálně ověřit, existenci Boha nikoliv, a to ani pomocí nepřímých důkazů.

Jak se tam někde v prostoru snáší Bůh křesťanský s Alláhem? Perou se také, jako jejich zastánci tady na Zemi?

1 0
možnosti
JM

Prosil bych důkaz. Jaký nový druh (ne např. plemeno psa) vznikl díky evoluci a je přesně zdokumentován? Autor má pravdu v tom, že i evoluční TEORIE je jenom víra.

Ve druhém odstavci zaměňujete víru v Boha ve víru v ideologii. Bůh, coby stvořitel, nepotřebuje naše pozemské církve a náboženství. Používám slovo Bůh, protože je v naší kultuře nejpoužívanější, ale v žádném případě si pod tím slovem nepředstavuji vousatého vševěda, tlustého Budhu, ani všeznalou trojici boží Marx, Engels a Lenin. To všechno jsou modly církví a ideologií. 

Zároveň si troufám tvrdit, že víru v Boha, coby vyšší moc, organizovaný vesmír, nebo jenom vítězství dobra nad zlem, a to bez jakéhokoliv "náboženství", má většina lidí z naší tzv. ateistické civilizace.

1 0
možnosti
JD

J89e32r77r73y 58D27a45n24ě41k

22. 6. 2015 11:18

A ve kterého boha? 

V toho co si vymyslel kdejaký šaman v době bronzové?

V řecké či římské bohy?

V Thóra, Óma, Višnu a další tisíce a tisíce nadpřirozených bytostí, které si vymysleli lid, když si chtěli a) zdůvodnit jevy kterým nerozuměli, b) když se chtěli stát zprostředkovateli s pohodlným životem a ovládáním druhých lidí?

2 0
možnosti
LR

Skutečně na člověka, co se veřejně prezentuje a píše blog, je neuvěřitelná hloubka neznalostí jak evolučních zákonitostí, tak i bible, zdrojů textů Nového Zákona.

O fyzické existenci Joshuy z Nazaretu ve skutečnosti je jen naprosté minimum hodnověrných informací a o jeho údajných činech a výrocích ještě méně.

Evoluce je prokázaným faktem.

2 0
možnosti
JM

Nějak mi uniklo, že se z evoluční teorie stal zákon.

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 575x
Zájem o politiku a filosofii.

Seznam rubrik